Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Ανακοίνωση για τις εκλογές για το 18ο συνέδριο της ΟΛΜΕ



Συνάδελφοι ,
Στην πορεία για το 18ο συνέδριο της ΟΛΜΕ γινόμαστε μάρτυρες του συνηθισμένου  μικροπολιτικού παζαριού και των διακηρύξεων των παρατάξεων. Οι συνδικαλιστικές παρατάξεις για άλλη μια φορά αναλώνονται σε πολιτικές διαμάχες, ανούσιο πόλεμο ανακοινώσεων, αλληλοκατηγορίες, διασπάσεις και διαγωνισμό επαναστατικότητας.
Δεν έχουμε αυταπάτες. Οι εκλογές για το 18ο συνέδριο της ΟΛΜΕ, από το οποίο θα εκλεγεί και το επόμενο ΔΣ της ΟΛΜΕ, δεν είναι εθνικές εκλογές. Δεν πρόκειται να ρίξουν την κυβέρνηση, να διώξουν το μνημόνιο, να σταματήσουν τους πολέμους κλπ. Θα δώσουν ένα πολιτικό μήνυμα και θα καταλήξουν να μεταφράζονται σε αυξομειώσεις των ποσοστών σε πανελλαδικό επίπεδο και τοπικές νίκες ή ήττες των παρατάξεων και των κομματαρχών.
Δεν έχουμε αυταπάτες. Όποια και αν είναι η σύνθεση του επόμενου ΔΣ της ΟΛΜΕ δεν θα πετύχουμε τίποτα αν δεν ανακτηθεί η αξιοπιστία των συνδικαλιστών και του συνδικαλισμού, αν δεν υπάρξει συσπείρωση των συναδέλφων και μαζικοποίηση  του κινήματος.
Η ανάγκη για την ανάπτυξη ενός αδέσμευτου, ακηδεμόνευτου συνδικαλιστικού κινήματος είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα του συνδικαλιστικού κινήματος είναι ο σφικτός κομματικός εναγκαλισμός που δεν αφήνει τις ανεξάρτητες φωνές να ακουστούν και θυσιάζει την ουσία στο βωμό της κομματικής σκοπιμότητας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αποσυσπείρωση του κινήματος και την απαξίωση του συνδικαλισμού και των συνδικαλιστών στα μάτια των συναδέλφων. Επίσης οι μέθοδοι «προβολής» και «επιβολής» της κομματικής γραμμής σε όλα τα επίπεδα αποθαρρύνουν τους συναδέλφους να συμμετέχουν εντείνοντας περεταίρω το πρόβλημα της αποσυσπείρωσης.  
Η αποχή και η αδιαφορία τροφοδοτούν τον φαύλο κύκλο της αποδυνάμωσης του κινήματος. Η συμμετοχή μας είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούμε να παρέμβουμε γιατί το συνδικάτο είμαστε όλοι μας.     
Οι θέσεις μας.
1. Υπερασπίζουμε το αγαθό της δημόσιας δωρεάν Παιδείας .
2. Προωθούμε την ανάπτυξη ενός μαζικού, ρεαλιστικού και σύγχρονου συνδικαλισμού, ως έκφραση μιας ελεύθερης, αυτόνομης, ανεξάρτητης και αδέσμευτης εθελοντικής δραστηριότητας, απαλλαγμένης από κομματικές κηδεμονίες και δεσμεύσεις.
3. Αντιστεκόμαστε στην κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων και στην  οικονομική αφαίμαξη του εκπαιδευτικού κλάδου.

Είμαστε Ανεξάρτητοι, επειδή θεωρούμε ότι η απεμπλοκή από τον σφιχτό εναγκαλισμό των πολιτικών κομμάτων είναι η απαραίτητη συνθήκη για την ανάδειξη μιας αυτόνομης και αποτελεσματικής έκφρασης του εκπαιδευτικού συνδικαλιστικού κινήματος, ικανής να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις υπεράσπισης των αγώνων του κλάδου.
Είμαστε Ενωτικοί γιατί πιστεύουμε ότι τα κοινά προβλήματα χρειάζονται κοινή αντιμετώπιση.

Στοχεύουμε
Σε μία εκπαιδευτική αναβάθμιση που θα οδηγεί σε ένα σχολείο της δημοκρατίας, της ισότητας, της συλλογικής ευθύνης και της δημιουργίας.
Σε ένα σχολείο που θα διαμορφώνει την προσωπικότητα των μαθητών ώστε  να γίνουν ελεύθεροι, ικανοί, έντιμοι, υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες, έχοντας αναπτύξει δεξιότητες αρμονικής, δημιουργικής και παραγωγικής συνεργασίας και έχουν ενστερνιστεί τις αρχές της ελευθερίας και τις αξίες της δημοκρατίας. 

Προτείνουμε
ένα πολιτικό λόγο της σύνθεσης προτάσεων μετά από συζήτηση και προβληματισμό, για ένα εκπαιδευτικό συνδικαλιστικό κίνημα που
- δεν θα κραυγάζει μόνο και θα απορρίπτει, ούτε θα χειροκροτεί και θα υπακούει σε κομματικές εντολές, αλλά
- θα προτείνει, θα συνθέτει και θα διεκδικεί στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας και την κατάκτηση καλύτερων όρων εργασίας. ενάντια στον ατομικισμό και στην αντίληψη της ανάθεσης της λύσης των προβλημάτων μας σε τρίτους.

Στο 18ο συνέδριο της ΟΛΜΕ στηρίζουμε τις ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΕΝΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Στις εκλογές της 31 Μαΐου  σας καλούμε να μας στηρίξετε. 
  
 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ για το 18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ της ΟΛΜΕ

Γνεσούλης Αθανάσιος      του Ιωάννη
Κουμάκης Κυριάκος         του Εμμανουήλ  
Λακιωτάκη Πολύμνια       του Σταύρου           
Νικολάου Γιάννης            του Γεωργίου               
Σταυγιαννουδάκης Στυλιανός του Γεωργίου  
Ταμπάκης Νίκος               του Ιωάννη                  
Τζιλιβάκης Κώστας          του Γεωργίου



Αδέσμευτη Ομάδα Καθηγητών
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας - Συνθέτουμε τις απόψεις μας - Διατηρούμε την αυτονομία μας